Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkezúza, 5
dkg füstölt szalonna, 3 hagyma, 1 piros vagy zöld húsú paprika, 1 kisebb csípős
paprika, 1-2 paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé, 2 cikk fokhagyma, házi
ételízesítő, pirospaprika, só, bors, zsiradék.
Elkészítése:
A zúzát jól megmossuk,
megtisztítjuk, a porcokat levágjuk, majd kockára vágjuk. A szalonnát csíkokra,
a hagymát apróra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot pedig kockára vágjuk.
Kevés zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre
pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzát, kissé átpirítjuk, házi ételízesítővel,
sóval, borssal fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük,
és lassú tűzön főzzük. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kétféle
paprikát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és készre
főzzük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Tipp: csípős paprika
nélkül is elkészíthetjük, úgy a gyerekek is imádni fogják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése