Hozzávalók a tésztához:
4 evőkanál méz, 15 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1
teáskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 6 dkg vaj, csipet só;
a krémhez: 4 dl tej, 3 tojássárgája, 30 dkg vaj, 2
evőkanál porcukor, 2 evőkanál liszt, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg vaj, 15 dkg
porcukor, baracklekvár;
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 0,5 dl tejszín.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vajazott tepsi
hátán négy lapot sütünk.
A krémhez a tojássárgáját kikavarjuk a 2 evőkanál porcukorral,
és a vaníliás cukorral, belekavarjuk a lisztet, a tejet, és sűrű krémmé főzzük,
kihűtjük. A vajat a maradék porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt krémmel
összekavarjuk. Tálcára fektetünk egy tésztalapot, megkenjük a töltelék felével,
majd ráteszünk másik lapot, lenyomkodjuk, megkenjük lekvárral, ismét lapot
teszünk rá, rákenjük a töltelék másik felét, majd rátesszük a fedőlapot, és
óvatosan rányomkodjuk. Félretesszük a süteményt. Elkészítjük a mázat, ehhez a
csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk és rákenjük a süteményre. A süteménynek
legalább fél napot állnia kell, hogy puha legyen, ezután szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése