2025. szeptember 18., csütörtök

Mézes krémes

 



Hozzávalók a tésztához:

4 evőkanál méz, 15 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 6 dkg vaj, csipet só;

a krémhez: 4 dl tej, 3 tojássárgája, 30 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál liszt, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, baracklekvár;

A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 0,5 dl tejszín.

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vajazott tepsi hátán négy lapot sütünk.

A krémhez a tojássárgáját kikavarjuk a 2 evőkanál porcukorral, és a vaníliás cukorral, belekavarjuk a lisztet, a tejet, és sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. A vajat a maradék porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt krémmel összekavarjuk. Tálcára fektetünk egy tésztalapot, megkenjük a töltelék felével, majd ráteszünk másik lapot, lenyomkodjuk, megkenjük lekvárral, ismét lapot teszünk rá, rákenjük a töltelék másik felét, majd rátesszük a fedőlapot, és óvatosan rányomkodjuk. Félretesszük a süteményt. Elkészítjük a mázat, ehhez a csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk és rákenjük a süteményre. A süteménynek legalább fél napot állnia kell, hogy puha legyen, ezután szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: