Hozzávalók:
a tésztához:
5
tojás, 15 dkg cukor, 5 evőkanál tej, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 2 evőkanál
cukrozatlan kakaó, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, citromlé;
a krémhez: 6 dl tej, 6 evőkanál gríz, 20 dkg vaj, 20
dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 20 dkg kókuszreszelék;
a sziruphoz: 2 dl tej, 3 evőkanál cukor;
A tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín,
kókuszreszelék.
Elkészítése:
A vajat a kétféle cukorral összekavarjuk, majd a tejet
és tojásokat is beledolgozzuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport
összekeverjük, hozzáadjuk, csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe
kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Amíg sül
a tészta, elkészítjük a krémet. A tejet, a cukrot, a vajat és a grízt egy
edénybe tesszük és lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett főzni kezdjük,
forrástól számítva még 3 percen át főzzük. Amikor levesszük a tűzről,
belekeverjük a kókuszreszeléket. A sziruphoz a tejet a cukorral összefőzzük, a langyosra
hűtött piskótát belocsoljuk és rákenjük a krémet. A csokoládét a tejszínnel
összeolvasztjuk és elkenjük a kókuszos réteg tetején. A sütit legalább 2 órára
hűtőbe tesszük, ekkor szeleteljük. Kókuszreszelékkel vagy pehellyel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése