Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg újburgonya, 20 dkg friss zöldbab, 1
hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt vagy keményítő, 1
evőkanál vaj, petrezselyemzöld, só, bors, zsiradék.
Elkészítése:
A burgonya héját ledörzsöljük vagy
meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a
zöldbabot feldaraboljuk. Kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk,
hozzáadjuk a krumplit, a zöldbabot és az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük
annyi vízzel amennyi bőven ellepi, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön addig
főzzük amíg a hozzávalók megpuhulnak. A lisztet vagy keményítőt a tejföllel
csomómentesre kavarjuk és besűrítjük a főzeléket, belekavarjuk a vajat is.
Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, ízlés szerinti feltéttel: töltött
csirkemellel, fasírttal, vagy buggyantott tojással kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése