2025. szeptember 18., csütörtök

Zöldbabos újburgonya főzelék

 



Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg újburgonya, 20 dkg friss zöldbab, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt vagy keményítő, 1 evőkanál vaj, petrezselyemzöld, só, bors, zsiradék.

Elkészítése:

A burgonya héját ledörzsöljük vagy meghámozzuk, majd kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a zöldbabot feldaraboljuk. Kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a krumplit, a zöldbabot és az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük annyi vízzel amennyi bőven ellepi, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön addig főzzük amíg a hozzávalók megpuhulnak. A lisztet vagy keményítőt a tejföllel csomómentesre kavarjuk és besűrítjük a főzeléket, belekavarjuk a vajat is. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, ízlés szerinti feltéttel: töltött csirkemellel, fasírttal, vagy buggyantott tojással kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: