2025. szeptember 18., csütörtök

Radóci csorba

 


Ciorbă rădăuțeană – Radóci csorba

Hozzávalók 4 személyre:

4 db. csirke comb vagy 50 dkg csirkemell, 3 sárgarépa, 2 paszternák, 15 dkg zeller, 2 piros húsú paprika, 1 hagyma, 7 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, 3 tojássárgája, 20 dkg tejföl, só, bors, 2-3 evőkanál ecet.

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A csirke combokat odatesszük főni kb. 3 liter vízben, hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, zellert és a paszternákot. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön főzzük amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. Ezután levesszük a tűzről a levest, kivesszük a húst és a zöldségeket. Mikor egy kissé meghűlt a sárgarépát karikára vágjuk, a paprikát lehámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát, zellert és a paszternákot összeturmixoljuk vagy átpasszírozzuk. A húst kicsontozzuk és azt is feldaraboljuk. A tojássárgákat és a tejfölt jól elkavarjuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, felöntjük 3 dl levessel, majd óvatosan belekavarjuk a levesbe. Ezután a levest vissza tesszük a tűzre. Belekavarjuk a zöldségpépet, a húst, a sárgarépát, a paprikát és felengedjük a tejföllel elkavart tojássárgát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kevés ecettel ízesítjük. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések: