2025. szeptember 18., csütörtök

Sonkás-sajtos batyu

 



Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2 teáskanál só, 2 dl tej, 1 tasak szárított élesztő, oregánó, 1 teáskanál cukor, 1 db tojás.
A töltelékhez: 10 dkg sonka, 10 dkg sajt, krémsajt, petrezselyemzöld, puha vaj.
Továbbá: 1 tojás a kenéshez.

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, duplájára kelesztjük.

2. A sonkát felszeleteljük, vékony csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.

3. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kockára vágjuk.

4. Minden négyszöget kissé megkenjük krémsajttal, majd sonkát és reszelt sajtot halmozunk rá. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

5.A tészta széleit megkenjük puha vajjal és átlósan összecsípjük batyu formájára.

6.Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a felvert tojással és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: