Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2 teáskanál só, 2 dl tej, 1 tasak szárított élesztő, oregánó, 1 teáskanál cukor, 1 db tojás.
A töltelékhez: 10 dkg sonka, 10 dkg sajt, krémsajt, petrezselyemzöld, puha vaj.Továbbá: 1 tojás a kenéshez.
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, duplájára
kelesztjük.
2. A sonkát felszeleteljük, vékony csíkokra vágjuk, a
sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
3. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kockára
vágjuk.
4. Minden négyszöget kissé megkenjük krémsajttal, majd
sonkát és reszelt sajtot halmozunk rá. Megszórjuk az apróra vágott
petrezselyemzölddel.
5.A tészta széleit megkenjük puha vajjal és átlósan
összecsípjük batyu formájára.
6.Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük a
felvert tojással és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt
megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése