2025. szeptember 18., csütörtök

Hurkaleves

 


Hozzávalók 4 személyre:

2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 1 hagyma, 5 evőkanál rizs, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, 4 dl. káposztalé, kolbász, véres hurka, petrezselyemzöld, lestyán.

Elkészítése:

A sárgarépát apróra vágjuk és kb. 1 liter vízbe főni tesszük, belerakjuk a petrezselyemgyökeret, zellert, a hagymát és a kolbászt. Mikor a sárgarépa majdnem megfőtt beletesszük a rizst és a véres hurkát is. Készre főzzük. A liszttel és zsírral világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával és a leveshez adjuk, a káposztalét felforrósítjuk, azt is a leveshez öntjük, megszórjuk apróra vágott lestyán és petrezselyemzölddel. Kivesszük a levesből a hurkát és kolbászt, lilahagymával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: