Hozzávalók 4 személyre:
2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 1
hagyma, 5 evőkanál rizs, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, só, bors,
pirospaprika, 4 dl. káposztalé, kolbász, véres hurka, petrezselyemzöld,
lestyán.
Elkészítése:
A sárgarépát apróra vágjuk és kb. 1 liter vízbe főni
tesszük, belerakjuk a petrezselyemgyökeret, zellert, a hagymát és a kolbászt.
Mikor a sárgarépa majdnem megfőtt beletesszük a rizst és a véres hurkát is.
Készre főzzük. A liszttel és zsírral világos rántást készítünk, megszórjuk
pirospaprikával és a leveshez adjuk, a káposztalét felforrósítjuk, azt is a
leveshez öntjük, megszórjuk apróra vágott lestyán és petrezselyemzölddel.
Kivesszük a levesből a hurkát és kolbászt, lilahagymával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése