2025. szeptember 18., csütörtök

Nyúl raguleves

 




Hozzávalók (4 személyre):

1 kisebb nyúl, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1/2 zeller (kisebb), 1 paprika, 1 hagyma, 2 dl tejföl, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál mustár, 1 citrom, házi ételízesítő, friss kapor, só, bors, olaj.

Elkészítése:

A nyulat feltesszük főni, amikor a habja feljött, leszedjük, házi ételízesítővel fűszerezzük és főzzük. Eközben az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és együtt pároljuk tovább. A leveshez adjuk, sóval, borssal fűszerezzük, lassú tűzön puhára főzzük.  A húst kivesszük a levesből, kicsontoljuk, majd a húst visszatesszük a levesbe. A tejfölt a tojás sárgájával és a mustárral elkavarjuk, besűrítjük a levest, citromlével savanyítjuk, friss kaporral megszórva tálaljuk. Csípős paprikát és friss kenyeret kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: