Hozzávalók (4 személyre):
1 kisebb nyúl, 3 sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 1/2 zeller (kisebb), 1 paprika, 1 hagyma, 2 dl tejföl, 1
tojás sárgája, 1 teáskanál mustár, 1 citrom, házi ételízesítő, friss kapor, só,
bors, olaj.
Elkészítése:
A nyulat feltesszük főni, amikor a habja
feljött, leszedjük, házi ételízesítővel fűszerezzük és főzzük. Eközben az
apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára
vágott zöldségeket, és együtt pároljuk tovább. A leveshez adjuk, sóval, borssal
fűszerezzük, lassú tűzön puhára főzzük. A
húst kivesszük a levesből, kicsontoljuk, majd a húst visszatesszük a levesbe. A
tejfölt a tojás sárgájával és a mustárral elkavarjuk, besűrítjük a levest, citromlével
savanyítjuk, friss kaporral megszórva tálaljuk. Csípős paprikát és friss
kenyeret kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése