Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell, 1 kisebb brokkoli, 2 dl
tejszín, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál liszt, só, bors, 2
evőkanál vaj, 1-2 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A brokkolit enyhén sós vízben roppanósra
főzzük, leszűrjük. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd
lisztbe mártjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a csirkemell
szeletek mindkét oldalon megsütjük, majd kiszedjük. A fennmaradt zsiradékba a
fokhagymát kissé megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt,
visszarakjuk az elősütött hússzeleteket és a brokkolit, kissé összeforraljuk,
ha szükség sózzuk, belekavarjuk a reszelt sajtot és az apróra vágott
petrezselyemzöldet is. Köretnek rizst vagy főtt tésztát kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése