2025. szeptember 11., csütörtök

Brokkolis csirke tejszínes-mustáros szószban

 



Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemell, 1 kisebb brokkoli, 2 dl tejszín, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál liszt, só, bors, 2 evőkanál vaj, 1-2 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld.

Elkészítése:

A brokkolit enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a csirkemell szeletek mindkét oldalon megsütjük, majd kiszedjük. A fennmaradt zsiradékba a fokhagymát kissé megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, visszarakjuk az elősütött hússzeleteket és a brokkolit, kissé összeforraljuk, ha szükség sózzuk, belekavarjuk a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Köretnek rizst vagy főtt tésztát kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: