Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sütőtök, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 4 krumpli,
1 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, házi ételízesítő, só, bors, tökmag,
pirított kenyérkocka.
Elkészítése:
A sütőtököt és a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a vajon kissé megpároljuk.
Beletesszük a tököt, kissé megfuttatjuk a hagymával, felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a krumplit, ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, és
megfőzzük. A levest botmixer segítségével pépesítjük, belekeverjük a liszttel
elkevert tejszínt, kissé összeforraljuk. Pirított tökmaggal és kenyérkockával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése