2025. szeptember 11., csütörtök

Sajtos kolbász leveles tésztában

 



Hozzávalók:

50 dkg leveles tészta, 6 db. cérnakolbász, 5 dkg sajt, 1 darab tojás, szezámmag.

a tálaláshoz: kechup vagy majonéz.

Elkészítése:

A leveles tésztát kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten kb. 10 percig pihentetjük. A sajtból kis rudakat vágunk. A kolbászokat két vagy három darabba vágjuk, hosszában behasítjuk, és minden vágatba teszünk egy darab sajtot.

A leveles tésztát kihajtogatjuk, majd hosszanti irányban csíkra vágjuk, és ezzel körbetekerjük a kolbászdarabokat.

Lekenjük a csipet sóval felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kechuppal vagy majonézzel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: