2025. szeptember 11., csütörtök

Padlizsános lasagne

 



Hozzávalók:

70 dkg darált hús, 40 dkg sűrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 2 db. padlizsán, bors, oregánó, bazsalikom, só, olaj, 20 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 30-40 dkg lasagne tészta, fél liter besamelmártás.

Elkészítése:

A padlizsánokat megmossuk, fél centis karikákra szeleteljük, kissé besózzuk. 30 perc után kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük/grillezzük. Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. A hús megfehéredése után hozzátesszük a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Az egészet jól összeforraljuk. Egy tepsit kiolajazunk, öntünk az aljára kevés besamelt, ráteszünk egy réteg tésztát. Megkenjük a paradicsomos raguval és megrakjuk a padlizsán szeletekkel, amelyet besamellel kenünk meg, majd sajtot szórunk rá. Ez így megy egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére besamelt öntünk, amit a reszelt sajttal szórunk meg. Forró sütőben szép pirosra sütjük, majd felkockázva tálaljuk.

Besamelmártáshoz: 

5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 0,5 liter tej, só, szerecsendió. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük a tejjel, csomómentesre kavarjuk, amíg kissé besűrűsödik. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: