Hozzávalók:
70 dkg darált hús, 40 dkg sűrített
paradicsom, 2 közepes hagyma, 2 db. padlizsán, bors, oregánó, bazsalikom, só,
olaj, 20 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 30-40 dkg lasagne tészta, fél liter
besamelmártás.
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk, fél centis
karikákra szeleteljük, kissé besózzuk. 30 perc után kevés olajon mindkét
oldalukat megsütjük/grillezzük. Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott
hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. A hús megfehéredése után hozzátesszük a
sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal
fűszerezzük. Az egészet jól összeforraljuk. Egy tepsit kiolajazunk, öntünk az
aljára kevés besamelt, ráteszünk egy réteg tésztát. Megkenjük a paradicsomos
raguval és megrakjuk a padlizsán szeletekkel, amelyet besamellel kenünk meg,
majd sajtot szórunk rá. Ez így megy egészen addig, míg a hozzávalók el nem
fogynak. A tetejére besamelt öntünk, amit a reszelt sajttal szórunk meg. Forró
sütőben szép pirosra sütjük, majd felkockázva tálaljuk.
Besamelmártáshoz:
5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 0,5 liter tej, só,
szerecsendió. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd
felengedjük a tejjel, csomómentesre kavarjuk, amíg kissé besűrűsödik. Sóval és
szerecsendióval ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése