2025. szeptember 18., csütörtök

Szőlős nyúlbecsinált

 


Hozzávalók (4 személyre):

70 dkg nyúlhús, 20 dkg sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé, 1 piros- vagy zöldpaprika, 1 nagyobb paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé, 15-20 dkg szőlő, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, házi ételízesítő;

Elkészítése:

1. A zöldségeket megpucoljuk, a nyúlhúst feldaraboljuk.

2. A húst odatesszük főni kb. 4 liter vízben, amikor felforrt leszedjük a habját.

3. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk.

4. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kisebb darabokra vágjuk, a paprikát és karalábét csíkokra vágjuk, majd a hagymával együtt pároljuk.

5. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, összevágjuk, és a leveshez adjuk. Sóval, borssal, házi ételízesítővel fűszerezzük.

6. A rántáshoz zsiradékot forrósítunk, egy evőkanálnyi lisztet teszünk bele, amikor forrni kezd, pirospaprikával megszórjuk, és rögtön felöntjük hideg vízzel.

7. A szőlőt megmossuk, és a leveshez adjuk, kissé összeforraljuk.

8. Ekkor lassan belekavarjuk a rántás, pár perc alatt összefőzzük, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Ecetet és csípős paprikát kínálhatunk mellé.

Tipp: nyúlhús helyett csirkével, báránnyal, borjúval vagy akár sertéshússal is bátran elkészíthetjük.



Nincsenek megjegyzések: