Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg nyúlhús, 20 dkg sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé, 1 piros- vagy zöldpaprika, 1 nagyobb
paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé, 15-20 dkg szőlő, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál
pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, házi ételízesítő;
Elkészítése:
1. A zöldségeket megpucoljuk, a nyúlhúst
feldaraboljuk.
2. A húst odatesszük főni kb. 4 liter vízben, amikor
felforrt leszedjük a habját.
3. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre
pároljuk.
4. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kisebb
darabokra vágjuk, a paprikát és karalábét csíkokra vágjuk, majd a hagymával
együtt pároljuk.
5. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, meghámozzuk,
összevágjuk, és a leveshez adjuk. Sóval, borssal, házi ételízesítővel
fűszerezzük.
6. A rántáshoz zsiradékot forrósítunk, egy evőkanálnyi
lisztet teszünk bele, amikor forrni kezd, pirospaprikával megszórjuk, és rögtön
felöntjük hideg vízzel.
7. A szőlőt megmossuk, és a leveshez adjuk, kissé összeforraljuk.
8. Ekkor lassan belekavarjuk a rántás, pár perc alatt
összefőzzük, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Ecetet és
csípős paprikát kínálhatunk mellé.
Tipp: nyúlhús helyett csirkével, báránnyal, borjúval
vagy akár sertéshússal is bátran elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése