2025. szeptember 11., csütörtök

Paprikás krumpli

 


Hozzávalók 4 személyre:

1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 teáskanál paradicsompüré vagy 1 dl paradicsomlé, 1,5 kg krumpli, 1 teáskanál pirospaprika, ½ teáskanál őrölt kömény, házi ételízesítő, só, bors, zsiradék vagy olaj.

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, kissé összesütjük, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük kb. 2 dl vízzel. A krumplit meghámozzuk, csíkokra vágjuk és a hagymás raguhoz adjuk. Zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, ételízesítővel, sóval és borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul és a leve jól besűrűsödik. Ízlés szerinti feltéttel, savanyúsávval és friss kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: