Hozzávalók 4 személyre:
1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 zöldpaprika,
2 teáskanál paradicsompüré vagy 1 dl paradicsomlé, 1,5 kg krumpli, 1 teáskanál
pirospaprika, ½ teáskanál őrölt kömény, házi ételízesítő, só, bors, zsiradék
vagy olaj.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon
üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, kissé összesütjük,
megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük kb. 2 dl vízzel. A krumplit
meghámozzuk, csíkokra vágjuk és a hagymás raguhoz adjuk. Zúzott fokhagymával,
őrölt köménnyel, ételízesítővel, sóval és borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a
paradicsompürét, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Addig főzzük,
amíg a krumpli megpuhul és a leve jól besűrűsödik. Ízlés szerinti feltéttel,
savanyúsávval és friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése