Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg sertéscsülök, 3-4 hagyma, 1-1 piros- és zöldpaprika,
2 hámozott paradicsom, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors,
pirospaprika, házi ételízesítő, zellerzöld.
Elkészítése:
2. A húst kicsontozzuk, kockára vágjuk.
3. A zsírt felhevítjük és megdinszteljük benne a hagymát.
4. Hozzáadjuk a húst, házi ételízesítővel és borssal
fűszerezzük, fehéredésig pirítjuk.
5. Ekkor megszórjuk pirospaprikával.
6. A hétféle paprikát csíkokra vágjuk, majd a húshoz adjuk.
Kevés vizet adunk hozzá, és takaréklángon főzzük.
7. A hámozott paradicsomot kockára vágjuk, a fokhagymát és
zellerzöldet felaprítjuk. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult,
hozzáadjuk a paradicsomot és a fokhagymát meg zellerzöldet. Födő nélkül puhára
főzzük, hogy a leve elfőjjön, és jó szaftos legyen a hús. Petrezselymes
krumplival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése