2025. szeptember 18., csütörtök

Csülökpörkölt lépésről-lépésre

 



Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg sertéscsülök, 3-4 hagyma, 1-1 piros- és zöldpaprika, 2 hámozott paradicsom, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors, pirospaprika, házi ételízesítő, zellerzöld.

Elkészítése:

1. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

2. A húst kicsontozzuk, kockára vágjuk.

3. A zsírt felhevítjük és megdinszteljük benne a hagymát.

4. Hozzáadjuk a húst, házi ételízesítővel és borssal fűszerezzük, fehéredésig pirítjuk.

5. Ekkor megszórjuk pirospaprikával.

6. A hétféle paprikát csíkokra vágjuk, majd a húshoz adjuk. Kevés vizet adunk hozzá, és takaréklángon főzzük.

7. A hámozott paradicsomot kockára vágjuk, a fokhagymát és zellerzöldet felaprítjuk. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot és a fokhagymát meg zellerzöldet. Födő nélkül puhára főzzük, hogy a leve elfőjjön, és jó szaftos legyen a hús. Petrezselymes krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: