2025. szeptember 18., csütörtök

Padlizsános csirkeragu tésztával

 


Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg csavart tészta, 30 dkg csirkemell, 20 dkg padlizsán, 1 piros paprika, 1 hagyma, 3-4 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 3 dl főzőtejszín vagy tejföl, vaj, só, bors, majoránna, bazsalikom, reszelt sajt, olíva olaj.

Elkészítése:

A vajat felforrósítjuk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, kissé összesütjük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt, a csíkokra vágott piros paprikát, a zúzott fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha már megpuhult, beletesszük a kockára vágott paradicsom egyharmadát, és néhány percig együtt pároljuk. Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, felöntjük a tejszínnel vagy a tejföllel, pár perc alatt összefőzzük. A maradék paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, kevés olíva olajon megpároljuk, sóval, borssal, friss bazsalikommal ízesítjük. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a paradicsom raguhoz adjuk. A paradicsomos tésztából szedünk a tányérra, rákanalazunk a padlizsános raguból és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: