Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csavart tészta, 30 dkg csirkemell, 20 dkg
padlizsán, 1 piros paprika, 1 hagyma, 3-4 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 3 dl
főzőtejszín vagy tejföl, vaj, só, bors, majoránna, bazsalikom, reszelt sajt, olíva
olaj.
Elkészítése:
A vajat felforrósítjuk, majd az apróra vágott hagymát
üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, kissé összesütjük, amíg a
hús kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt, a csíkokra
vágott piros paprikát, a zúzott fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk, sóval,
borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha már megpuhult, beletesszük a kockára
vágott paradicsom egyharmadát, és néhány percig együtt pároljuk. Amikor a hús
és a zöldségek megpuhultak, felöntjük a tejszínnel vagy a tejföllel, pár perc
alatt összefőzzük. A maradék paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, kevés olíva
olajon megpároljuk, sóval, borssal, friss bazsalikommal ízesítjük. A tésztát
enyhén sós vízben megfőzzük, majd a paradicsom raguhoz adjuk. A paradicsomos
tésztából szedünk a tányérra, rákanalazunk a padlizsános raguból és reszelt
sajttal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése