Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg rostélyos, 1 hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg
karalábé,15 dkg zöldborsó, 1 csapott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 dl száraz
fehérbor, petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika, zsír.
Elkészítése:
A rostélyost felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk,
sózzuk, borsozzuk és forró zsiradékon mindkét oldalukon pirosra sütjük, majd
egy lábosba rakjuk. A maradék zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott
hagymát, fűszerpaprikával meghintjük, a borral és kevés vízzel felengedjük.
Felforrás után sóval és borssal ízesítjük, a rostélyos szeletekre öntjük, majd
fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. A sárgarépából és karalábéból mogyoró
nagyságú darabokat vágunk, és külön-külön puhára pároljuk. Ha kész, a zsírjára
lesült rostélyos szeletekre tesszük, kevés vizet öntünk alá és együtt kissé
összepároljuk. A zöldborsót megfőzzük és a rostélyoshoz adjuk, kiszedjük a
rostélyos szeleteket, a liszttel elkavart tejföllel besűrítjük a zöldségeket
majd a rostélyossal együtt ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése