2025. szeptember 18., csütörtök

Pállfy rostélyos

 


Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg rostélyos, 1 hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg karalábé,15 dkg zöldborsó, 1 csapott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 dl száraz fehérbor, petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika, zsír.

Elkészítése:

A rostélyost felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és forró zsiradékon mindkét oldalukon pirosra sütjük, majd egy lábosba rakjuk. A maradék zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fűszerpaprikával meghintjük, a borral és kevés vízzel felengedjük. Felforrás után sóval és borssal ízesítjük, a rostélyos szeletekre öntjük, majd fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. A sárgarépából és karalábéból mogyoró nagyságú darabokat vágunk, és külön-külön puhára pároljuk. Ha kész, a zsírjára lesült rostélyos szeletekre tesszük, kevés vizet öntünk alá és együtt kissé összepároljuk. A zöldborsót megfőzzük és a rostélyoshoz adjuk, kiszedjük a rostélyos szeleteket, a liszttel elkavart tejföllel besűrítjük a zöldségeket majd a rostélyossal együtt ízlés szerinti körettel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: