2025. szeptember 11., csütörtök

Kapros csirkeleves

 


Hozzávalók:

1 kg csirke- vagy pulykahús, 1 hagyma, 10 dkg zeller, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 paprika, 2 cikk fokhagyma, 1 tojássárga, 2 dl tejföl, citromlé, só, bors, kapor, petrezselyemzöld, olaj vagy zsír.

Elkészítése:

A húst feldaraboljuk, egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, és odatesszük főni. Ha felforrt a habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel, apróra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük. A zöldségeket apróra vágjuk. Forró zsiradékon a hagymát és fokhagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a többi zöldséget, kissé megpároljuk, majd a húshoz adjuk, készre főzzük. A tejfölt a tojássárgájával és a liszttel vagy keményítővel elkavarjuk, forró levest kanalazunk hozzá, majd besűrítjük a levest. Friss, apróra vágott kaporral megszórjuk, citromlével savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: