Hozzávalók:
1 kg csirke- vagy
pulykahús, 1 hagyma, 10 dkg zeller, 3 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 paprika, 2 cikk
fokhagyma, 1 tojássárga, 2 dl tejföl, citromlé, só, bors, kapor,
petrezselyemzöld, olaj vagy zsír.
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk,
egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, és odatesszük főni. Ha felforrt a
habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel, apróra vágott
petrezselyemzölddel fűszerezzük. A zöldségeket apróra vágjuk. Forró zsiradékon
a hagymát és fokhagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a többi zöldséget, kissé
megpároljuk, majd a húshoz adjuk, készre főzzük. A tejfölt a tojássárgájával és
a liszttel vagy keményítővel elkavarjuk, forró levest kanalazunk hozzá, majd
besűrítjük a levest. Friss, apróra vágott kaporral megszórjuk, citromlével
savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése