2025. szeptember 18., csütörtök

Krémsajtos-barackos rolád



Hozzávalók: a tésztához:

4 tojás, 8 dkg cukor, 4 dkg liszt, 4 evőkanál étkezési keményítő (ha nincs, helyette tehetünk lisztet), 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, csipet só;

a krémhez: 25 dkg krémsajt, 2 tejszín, 1,5 dl görög joghurt, 8-10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál zselatin, 3-4 barack;

továbbá: 2-3 dkg étcsokoládé, kevés tejszín.

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és csipet sóval és kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a kakaót, majd a sütőporral elvegyített lisztet, és a keményítőt. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Nedves konyharuhába csavarjuk a piskótát, hagyjuk kihűlni. A krémhez a zselatint 2 evőkanál vízben jól megduzzasztjuk, majd vizet forralunk, és vízgőz fölött elkavarjuk, amíg jó folyós nem lesz. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset a zselatinhoz kavarunk, hogy ne kapja össze, amikor a krémhez kavarjuk. A krémsajtot a kétféle cukorral és a joghurttal kikavarjuk, majd a zselatinnal és a tejszínnel összevegyítjük. Keveset félreteszünk majd a rolád bevonásához. A piskótát óvatosan kigöngyöljük, megkenjük a krémmel, megszórjuk apróra vágott barackkal, felcsavarjuk. Megkenjük a maradék krémmel, hagyjuk jól megdermedni. A csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk, egy zacskóba tesszük és megcsíkozzuk a roládot.

Nincsenek megjegyzések: