Hozzávalók: a tésztához:
4 tojás, 8 dkg cukor, 4 dkg liszt, 4 evőkanál étkezési
keményítő (ha nincs, helyette tehetünk lisztet), 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál
olaj, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, csipet só;
a krémhez: 25 dkg krémsajt, 2 tejszín, 1,5 dl görög
joghurt, 8-10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál zselatin, 3-4
barack;
továbbá: 2-3 dkg étcsokoládé, kevés tejszín.
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a
cukorral és csipet sóval és kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, az
olajat, a kakaót, majd a sütőporral elvegyített lisztet, és a keményítőt. A
masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 170
fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Nedves konyharuhába csavarjuk a piskótát,
hagyjuk kihűlni. A krémhez a zselatint 2 evőkanál vízben jól megduzzasztjuk,
majd vizet forralunk, és vízgőz fölött elkavarjuk, amíg jó folyós nem lesz. A
tejszínt kemény habbá verjük, keveset a zselatinhoz kavarunk, hogy ne kapja
össze, amikor a krémhez kavarjuk. A krémsajtot a kétféle cukorral és a
joghurttal kikavarjuk, majd a zselatinnal és a tejszínnel összevegyítjük. Keveset
félreteszünk majd a rolád bevonásához. A piskótát óvatosan kigöngyöljük,
megkenjük a krémmel, megszórjuk apróra vágott barackkal, felcsavarjuk.
Megkenjük a maradék krémmel, hagyjuk jól megdermedni. A csokoládét a tejszínnel
összeolvasztjuk, egy zacskóba tesszük és megcsíkozzuk a roládot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése