2025. szeptember 18., csütörtök

Paradicsomos csirkecombok

 


Paradicsomos csirkecombok - Ostropel de pui 

Hozzávalók 4 szmélyre:

1 kg alsó csirkecomb, 1 hagyma, 1 dl száraz fehérbor, 50 dkg friss paradicsom vagy 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv, petrezselyemzöld, só, bors, olaj vagy zsiradék.

Elkészítése:

A csirkecombokat forró zsiradékon minden oldalról kissé lepirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagyma felét és a bort, hagyjuk 2-3 percig, amíg az alkohol elpárolog. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, majd apróra vágjuk. Az összevágott paradicsomot vagy konzervet a csirkére öntjük, kb. Fél óráig fedő alatt puhára főzzük, ekkor levesszük a fedőt , hozzáadjuk a maradék fokhagymát és hagyjuk a paradicsomot kissé besűrűsödni. Frissen főzött puliszkával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: