Paradicsomos csirkecombok -
Hozzávalók 4 szmélyre:
1 kg alsó csirkecomb, 1 hagyma, 1 dl száraz fehérbor, 50 dkg friss
paradicsom vagy 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv, petrezselyemzöld, só, bors,
olaj vagy zsiradék.
Elkészítése:
A csirkecombokat forró zsiradékon minden oldalról kissé lepirítjuk,
hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagyma felét és a bort, hagyjuk 2-3
percig, amíg az alkohol elpárolog. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a
héját lehúzzuk, majd apróra vágjuk. Az összevágott paradicsomot vagy konzervet
a csirkére öntjük, kb. Fél óráig fedő alatt puhára főzzük, ekkor levesszük a
fedőt , hozzáadjuk a maradék fokhagymát és hagyjuk a paradicsomot kissé besűrűsödni.
Frissen főzött puliszkával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése