Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 25 dkg liszt, 20 dkg puha vaj, 1
tasak élesztő, 1 tojássárgája, fél teáskanál só;
továbbá: 5 dkg puha vaj, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1
tojás a kenéshez, köménymag.
Elkészítése:
A tészta hozzávalót összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk,
és néhány órára hűtőbe tesszük. A pihentetett tésztát 6 részre osztjuk, ezekből
gombócokat formálunk, és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságú körökké
nyújtjuk. Vékonyan megkenjük a puha vajjal. A tésztát éles késsel vagy
pizzavágóval 8 szeletre vágjuk, majd kívülről befelé felsodorjuk. Sütőpapírral
bélelt tepsire tesszük. A kifliket vékonyan megkenjük felvert tojással,
megszórjuk kevés reszelt sajttal és köménymaggal, végül 180 fokra előmelegített
sütőben 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp: a begyúrt tészta akár 1 hétig is eláll a hűtőben,
és készíthetünk belőle pogácsát vagy sajtos rudat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése