Hozzávalók 4
személyre:
70 dkg krumpli, 5
dkg vargánya, 2 dl tejszín, 1 hagyma, 1-2 cikk fokhagyma, őrölt szerecsendió,
só, bors, zsír, 1 evőkanál vaj, parmezán sajt, kenyérkocka.
Elkészítése:
A hagymát apróra
vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott
krumplit, a vargányát, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízesítjük
sóval, borssal, és szerecsendióval. Amikor a krumpli megpuhult botmixerrel
pürésítjük. Ezután belekavarjuk a tejszínt, hozzáadjuk a vajat és
beleolvasztjuk. Tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezán sajttal és a pirított
kenyérkockával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése