2025. szeptember 11., csütörtök

Vargányás krumplikrémleves

 


Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg krumpli, 5 dkg vargánya, 2 dl tejszín, 1 hagyma, 1-2 cikk fokhagyma, őrölt szerecsendió, só, bors, zsír, 1 evőkanál vaj, parmezán sajt, kenyérkocka.

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a vargányát, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ízesítjük sóval, borssal, és szerecsendióval. Amikor a krumpli megpuhult botmixerrel pürésítjük. Ezután belekavarjuk a tejszínt, hozzáadjuk a vajat és beleolvasztjuk. Tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezán sajttal és a pirított kenyérkockával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: