Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg tollhegy
tészta, 30 dkg csirkehús, 20 dkg padlizsán, 1 piros paprika, 1 hagyma, 1-2
paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejföl, vaj, só, bors,
majoránna, bazsalikom. Elkészítése:
A vajat
felforrósítjuk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a
kockára vágott csirkehúst, kissé összesütjük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor
hozzáadjuk a csíkokra vágott a padlizsánt, és piros paprikát, meg a zúzott
fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel
ízesítjük. Ha már megpuhult, beletesszük a kockára vágott paradicsomot, és
néhány percig együtt pároljuk. Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, felöntjük
a tejszínnel, belekavarjuk a tejfölt, pár perc alatt összefőzzük. A tésztát
enyhén sós vízben megfőzzük, majd a raguval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése