2025. szeptember 11., csütörtök

Padlizsános csirkeragu főtt tésztával

 




Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg tollhegy tészta, 30 dkg csirkehús, 20 dkg padlizsán, 1 piros paprika, 1 hagyma, 1-2 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejföl, vaj, só, bors, majoránna, bazsalikom. Elkészítése:

A vajat felforrósítjuk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott csirkehúst, kissé összesütjük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott a padlizsánt, és piros paprikát, meg a zúzott fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha már megpuhult, beletesszük a kockára vágott paradicsomot, és néhány percig együtt pároljuk. Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, felöntjük a tejszínnel, belekavarjuk a tejfölt, pár perc alatt összefőzzük. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a raguval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: