Hozzávalók:
2-3 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2-3 paradicsom, 2 tojás, zsír vagy olaj, só, őrölt bors.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk. A
paprikákat megfelezzük, kimagozzuk, majd csíkokra vágjuk. A paradicsomokat is
felaprítjuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk
a csíkokra vágott paprikát, néha megkevergetve, fedő alatt félig puhára
pároljuk, ekkor beletesszük a felszeletelt paradicsomot, és fedő alatt,
időnként megkevergetve pároljuk tovább a lecsót, amíg minden megpuhul. A tojásokat
felverjük, majd a lecsóhoz öntjük, és folyamatos kevergetés mellett kb. 5 perc
alatt összesütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, melegen pirítóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése