2025. szeptember 11., csütörtök

Tojásos lecsó pirítóssal

 


Hozzávalók:

2-3 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2-3 paradicsom, 2 tojás, zsír vagy olaj, só, őrölt bors. 

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk. A paprikákat megfelezzük, kimagozzuk, majd csíkokra vágjuk. A paradicsomokat is felaprítjuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, néha megkevergetve, fedő alatt félig puhára pároljuk, ekkor beletesszük a felszeletelt paradicsomot, és fedő alatt, időnként megkevergetve pároljuk tovább a lecsót, amíg minden megpuhul. A tojásokat felverjük, majd a lecsóhoz öntjük, és folyamatos kevergetés mellett kb. 5 perc alatt összesütjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, melegen pirítóssal kínáljuk.





Nincsenek megjegyzések: