Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirke szárny, 2
tojás, só, bors, liszt, kukoricapehely, zsiradék.
a rizottóhoz: 30 dkg
rizs, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, egy marék spenót, 2 evőkanál olívaolaj, 5 dkg
vaj, 0,5 dl fehérbor, 3 dl húsleves, 5 dkg reszelt parmezán sajt, só, bors,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A hagymát apróra
vágjuk, egy magasabb falú lábosban felmelegítjük az olívaolajat, majd
hozzáadjuk a hagymát. Közepes lángon pároljuk, mikor már üveges, hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát. Pár perc múlva nagyobbra vesszük a lángot, és hozzáadjuk a rizst. Alaposan
megkeverjük, hogy az olaj mindenhol érje a szemeket. Folyamatosan kevergetve
pirítjuk, míg a rizs szinte átlátszóvá nem válik, majd felöntjük a borral.
Egy-két főzzük, ezalatt elillan az alkohol aromája. A lángot alacsonyabbra
állítjuk, a húslevesből pedig egy merőkanálnyit adunk a rizshez, és
folyamatosan kevergetjük. Hozzáadjuk az apróra vágott spenótot. Sózzuk,
borsozzuk. A húslevest addig adagoljuk amíg a rizsszemek meg nem puhulnak.
Ekkor hozzákavarjuk a parmezánt és a vajat. Apróra vágott petrezselyemzölddel
megszórva a rántott csirkeszárnnyal tálaljuk.
A csirke szárnyakat
megpucoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és kukoricapehellyel
vegyített zsemlemorzsába forgatjuk, bő forró zsiradékban megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése