2025. szeptember 18., csütörtök

Spenótos rizottó rántott csirkeszárnnyal

 


Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirke szárny, 2 tojás, só, bors, liszt, kukoricapehely, zsiradék.

a rizottóhoz: 30 dkg rizs, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, egy marék spenót, 2 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, 0,5 dl fehérbor, 3 dl húsleves, 5 dkg reszelt parmezán sajt, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, egy magasabb falú lábosban felmelegítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a hagymát. Közepes lángon pároljuk, mikor már üveges, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Pár perc múlva nagyobbra vesszük a lángot, és hozzáadjuk a rizst. Alaposan megkeverjük, hogy az olaj mindenhol érje a szemeket. Folyamatosan kevergetve pirítjuk, míg a rizs szinte átlátszóvá nem válik, majd felöntjük a borral. Egy-két főzzük, ezalatt elillan az alkohol aromája. A lángot alacsonyabbra állítjuk, a húslevesből pedig egy merőkanálnyit adunk a rizshez, és folyamatosan kevergetjük. Hozzáadjuk az apróra vágott spenótot. Sózzuk, borsozzuk. A húslevest addig adagoljuk amíg a rizsszemek meg nem puhulnak. Ekkor hozzákavarjuk a parmezánt és a vajat. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva a rántott csirkeszárnnyal tálaljuk.

A csirke szárnyakat megpucoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és kukoricapehellyel vegyített zsemlemorzsába forgatjuk, bő forró zsiradékban megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: