2009. január 1., csütörtök

Finom diós süti (Cseh tészta)


Hozzávalók:
3 k liszt, 7 tojás, 1 vaj, 2 k neszkávé, 34 dkg porcukor, 15 dkg dióbél, 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral felverünk, beleteszünk 6 tojássárgáját(egyet félreteszünk a krémbe), a lisztet, a dióbelet és a sütőport. Kikent kilisztezett tepsibe, megsütjük.
Krém:
20 dkg porcukrot + a vajat kikavarni, hozzáadjuk a neszkávét és 1 tojássárgát. Ezeket habosra kavarjuk, majd a kihűlt piskótára rákenjük. A tetejére csokimáz.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...