2009. január 1., csütörtök

Finom diós süti (Cseh tészta)


Hozzávalók:
3 k liszt, 7 tojás, 1 vaj, 2 k neszkávé, 34 dkg porcukor, 15 dkg dióbél, 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral felverünk, beleteszünk 6 tojássárgáját(egyet félreteszünk a krémbe), a lisztet, a dióbelet és a sütőport. Kikent kilisztezett tepsibe, megsütjük.
Krém:
20 dkg porcukrot + a vajat kikavarni, hozzáadjuk a neszkávét és 1 tojássárgát. Ezeket habosra kavarjuk, majd a kihűlt piskótára rákenjük. A tetejére csokimáz.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...