Hozzávalók: 1.5 kg sertéscsülök és - láb, 10 dkg zsír vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házi paprika, 1-1 ek paprikapüré és paradicsompüré, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, köménymag, só, 1 dl. vörösbor.
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleteszem a leperzselt, megkapart, négyfelé vágott körmöket és a csülköt. Sózom, paprikázom, beleteszem a püréket és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát és a bort. Puha kenyérrel vagy petrezselymes krumplival tálalom.
6 megjegyzés:
Nagyon guszta!!!! Csodaszép színe van, szinte érzem az illatát és az ízét!! Mi is imádjuk a bográcsban főtt vegyes pörköltet.
Igen nagyon jól sikerült így elsőre, itt nem divat a körömpörkölt, így most próbáltam ki :)
Nahát, én csak most vettem észre az új blogkülsőt! De nagyon jó, tetszik!
Ez a körömpörkölt pedig biztosan finom volt!
Jutka ez pazarul néz ki! nem akarod nevezni a VKF-re? ma még időben vagy vele!
Köszi!:) csak a link is elég lett volna, de így is jó!
Nagyokat nyelek miközben megnéztem. nagyon finom lehet
Megjegyzés küldése