2010. június 30., szerda

Erdélyi Gasztroblogger csapatépítő terápia


Életem első Gasztroblogger-találkozóján vettem részt hétvégén Dévától kb. 25 km-re Nagyágon, ahová  a Corvin kiadó tulajdonosa Varga Károly  és felesége hívott meg bennünket erdélyi gasztro bloggereket, mindannyian írogatunk az Erdélyi konyha folyóíratba.


Nagyon izgultam, hogy közbejön valami és nem tudok elmenni ahol csillogó szemű vidám emberek együtt főznek és jól érzik magukat. Az internet nem elidegeníti, hanem összehozza az embereket, olyanokat akiknek van valami közös érdeklődési körük, soha nem ismerkednének meg az internet nélkül, legalábbis ez a találkozó nem jött volna létre.
Meglátogattuk a kiadót meg a nyomdát, megismerkedtünk az ott dolgozó kollégákkal, büszkén tartottam a kezemben az Erdélyi Konyha legújabb lapszámot.

Túlélő csomag a vendéglátónknak, amelyben általunk készített finomságok kerültek a kosárba :)


Beszéltünk sok mindenről:  gyereknevelésről, oktatásról, családról és természetesen főzésről.

Ajándékot kaptunk

Jó tanácsokkal látott el bennünket Áron a profi fotós, figyeljünk az összhatásra, a háttér ne vonja el a figyelmet az ételről, ahogy a túlzsúfoltság, vagy a háttérben levő élénk színek se. Egy-két, az ételhez illő kiegészítő jól jöhet, de ne vonja el a figyelmet a témáról. Legyen meg az összhang, főszabály itt is: a kevesebb néha több! bár azt szerintem mindenki saját bőrén (azaz a gépén) megtapasztalhatta már, hogy a forró ételből felszálló gőz bepárásítja az optikát,viszont addig nem érdemes várni, még az étel annyira lehűl, hogy megbőrösödik és ezzel gusztustalanná válik.

Alíz felkészítőt tartott, hogy mire figyeljünk az újságíráskor. 

Nagyon sokat tanultam a lányoktól az ételek amiket készítettek, fantasztikusak voltak, jó volt társítani a blogokat az arcokhoz.

Íme a menü :
Pénteki vacsora -Sedith vezénylésével tábortűz mellett, amelyről a fiúk gondoskodtak rablópecsenyét 
és zöldséges nyársat sütöttünk, ami mellé Sedith

Paradicsom salsa -t  készített.


Vacsora mellé Caipirinha
+ a reggelihez 


Antónia bemutatót tartott


Szombat reggeli - Excalibur saláta


és hagymasaláta pirítóson az utóbbit Hajnalka sütötte


Szombati estebéd, mivel senki nem volt éhes így 6 órakor ebédeltünk, Alíz által készített tárkonyos Bográcsgulyást,


majd Edó isteni Malakov tortája, így az általam beígért ananászos csirkére nem került sor :)Vasárnap reggeli -Ottis kencéi, babpástétom és halas kence
Vasárnap ebéd -Karcsi sütött nekünk steak-et és miccset, amelyből az útra is csomagoltunk.


A magam részéről örülök, hogy ott voltam, nagyon sok élményben volt részem, sokat tanultam, köszönet a Varga családnak.

7 megjegyzés:

sedith írta...

Hát, akkor tényleg utolsó maradtam. Hiőába, még időm sem volt és az élmények sem ülepedtek le annyira, hoyg meg is írhassam!
Köszi neked is az újabb szemszöget. :)

Alíz, Erdélyből írta...

De jóóóóóóóóóóó! :)))

szannalina írta...

Neked is azt írom, mint a többi lánynak,örülök annak, hogy jól éreztétek magatokat! További sikeres és ízletes cikkeket!

Ottis írta...

Kedves Jutka, jó lett nagyon a beszámolód!!!Egy helyen dolgozunk nap mint nap,de kellett egy ilyen találkozó, hogy jobban megismerhessük egymást.Mert bár úgy tűnhetett, hogy mi mindig sokat találkozunk és már sokat csevegtünk eddig, nem igazán jutott idő és alkalom erre nekünk, eddig.Szóval örülök, hogy végül el tudtál jönni, mert nagyon drukkoltam hogy így legyen!

Bianka írta...

Nagyon jó lehetett és micsoda finomságok

Jutka írta...

Köszönöm, remekül sikerült a találkozó, nagyon jól éreztem magam :)

Edó írta...

Igen,szuperjo volt!Es a beszolasaid...:)))))Latom te is avatart csereltel ezuttal:)Hat igen,most van mibol valogatni.

Zakuszka

  Hozzávalók: 3 kg padlizsán, 3 kg paprika, 3 kg paradicsompaprika, 1 kg hagyma, 50 dkg sárgarépa, 1 liter paradicsomlé, 50 dkg fejtett bab,...