2010. október 6., szerda

Rántott palacsinta


Hozzávalók:
6-8 darab sós palacsinta
15 dkg szeletelt sonka
kb. 10 dkg reszelt sajt
2 dl tej
2 dkg vaj
2 dkg liszt
só, szerecsendió

a panírozáshoz:
1-2 tojás
liszt
zsemlemorzsa

a sütéshez:
olaj

a tálaláshoz:
tejföl
A vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást főzünk, miután levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a reszelt sajtot és az apróra vágott sonkát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A palacsintákat megtöltjük, vigyázzunk, hogy a szélén ne folyjon ki a sajt. 
A palacsintákat a szokásos módon - liszt-tojás-zsemlemorzsába panírozzuk, és kb. másfél ujjnyi olajban oldalanként pár perc alatt megsütjük. Tejföllel és salátával tálalhatjuk, de önmagába is egy kevés sajttal lereszelve nagyon finom. 

6 megjegyzés:

Ildy írta...

Szuper!

Karesz írta...

Kedves Judit, én azt sütöttem-főztem ki, hogy megajándékozlak egy kreatív összeállítási díjjal. Kérlek ugorj be hozzám érte, a részleteket ott elolvashatod a díjról.
Szia, Jó éjt!

mellissina2 írta...

Jutka,megnéztem köszi,igy már jobb,a habbal,az élet habos oldala.

Bianka írta...

csúcs, már rég tervezek én is egy ilyen guszta kis palacsintát :)

Ami írta...

Nagyon guszta!

Anyucika írta...

Nagyon tetszik ez a recept.Biztos hogy ki fogom próbálni.

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...