Rántott palacsinta
Hozzávalók:
6-8 darab sós palacsinta
15 dkg szeletelt sonka
kb. 10 dkg reszelt sajt
2 dl tej
2 dkg vaj
2 dkg liszt
só, szerecsendió
a panírozáshoz:
1-2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
tejföl
A vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást főzünk, miután levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a reszelt sajtot és az apróra vágott sonkát, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A palacsintákat megtöltjük, vigyázzunk, hogy a szélén ne folyjon ki a sajt.
A palacsintákat a szokásos módon - liszt-tojás-zsemlemorzsába panírozzuk, és kb. másfél ujjnyi olajban oldalanként pár perc alatt megsütjük. Tejföllel és salátával tálalhatjuk, de önmagába is egy kevés sajttal lereszelve nagyon finom.
6 megjegyzés:
Szuper!
Kedves Judit, én azt sütöttem-főztem ki, hogy megajándékozlak egy kreatív összeállítási díjjal. Kérlek ugorj be hozzám érte, a részleteket ott elolvashatod a díjról.
Szia, Jó éjt!
Jutka,megnéztem köszi,igy már jobb,a habbal,az élet habos oldala.
csúcs, már rég tervezek én is egy ilyen guszta kis palacsintát :)
Nagyon guszta!
Nagyon tetszik ez a recept.Biztos hogy ki fogom próbálni.
Megjegyzés küldése