2010. október 12., kedd

Uborkás spagettisaláta

Hozzávalók:
  • 25 dkg spagetti
  • 5 dkg ecetes uborka
  • 5 dkg csemege uborka
Az öntethez:
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 2 tk mustár
  • csipet só
  • csipet frissen õrölt bors
  • kapor, salátafűszer (elhagyható)
Elkészítése:
A spagettit hosszában 5 db-ra törjük, és a hagyományos módon, sós, olajos vízben megfõzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihûlni.
A kétféle uborkát csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a spagettit.
Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük, és ráöntjük a salátára.
Sült húsok mellé kiváló, de önmagában is nagyon finom.

4 megjegyzés:

Ottis írta...

Ez igazan jól hangzik, ki fogom próbálni!

Ildy írta...

Nahát, de jó ötlet!

Bianka írta...

Hű ez nagyon finom lehet, mentem

sedith írta...

Eszembe nem jutott volna így összekombinálni. Csakis finom lehet!:)

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...