2011. június 28., kedd

Zöldségleves lebbencstésztával

Hozzávalók:
30 dkg burgonya, 5 dkg lebbencstészta, 1 kisebb fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 20 dkg karfiol, 1 kanál házi ételízesítő vagy 1 db leveskocka, só, pirospaprika, petrezselyemzöld

Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és világosra pirítjuk. A szalonnapörcöt kiszedjük a zsírból, és félretesszük. A zsíron a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát és az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, felengedjük 2- 2,5 l vízzel, hozzáadjuk az egy cm-es kockákra vágott burgonyát, az egészben hagyott paprikát, és paradicsomot , a karfiolt, a félretett szalonnapörcöt, az ételízesítőt és lassú tűzön puhára főzzük. A végén apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

7 megjegyzés:

Kati írta...

Finom lehet, még sosem ettem lebbencstésztát.Az milyen?

Jutka írta...

Kati
A lebbencstészta: vékonyra kisodort tésztát megszárítjuk, majd kisebb szabálytalan darabokra tördeljük.

Éva írta...

Gratulálok díjad van nálam, gyere vidd el!

Zsófi írta...

Szia! Nézz be hozzám, vár rád egy díj !

Edó írta...

S nekünk maradt-e valami holnapra???

Jutka írta...

Nagyon köszönöm a díjakat!
Edó: van még asszem a fazék aljába :)

Vicuska írta...

Ugyanígy főzöm, csak karfiol mentesen :), nagyimtól tanultam a receptjét, finom!

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...