2011. június 24., péntek
Murkos rebarbaralekvár
Hozzávalók:
1 kg megtisztított és feldarabolt rebarbara, 3 db meghámozott és lereszelt murok (sárgarépa), 1 felhasított vanília rúd, 3 evőkanál citromlé, 80 dkg cukor
A rebarbarát meghámozzuk megmossuk, és feldaraboljuk. A murkot lereszeljük. Az üvegeket alaposan kimossuk, és hagyjuk lecsepegni. A megtisztított és feldarabolt rebarbarát, a murkot és a vaníliát egy nagyobb fazékba tesszük, hozzá öntünk egy kis vizet és feltesszük főni. Forrás után még kb. 5-6 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot majd ismét felforraljuk. Időnként kevergetve még kb. 45 percig főzzük. Amikor már elég sűrűnek érezzük a lekvárt, takarékra tesszük, majd forrón üvegekbe töltjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nagyon guszta! Azt nem mondom hogy kipróbálnám, de azt igen hogy szívesen megkóstolnám!
Én is megkótolnám
Tetszik az ötlet.Nézz be hozzám kérlek.
Megjegyzés küldése