Karfiolleves grízgaluskával
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 leveskocka
- 10 szem bors, só
- tejföl
- 1 tojás
- gríz (búzadara)
Elkészítése:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát és a hagymát meghámozzuk, a sárgarépát karikára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük és felaprítjuk. Felforralunk 1 liter vizet, beletesszük a karfiolt, a hagymát, a sárgarépát, a leveskockát,a teatojásba zárva az egész borsot, felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 15-20 percig főzzük. Kivesszük a levesből a teatojást és a hagymát. Közben elkészítjük a galuskát. 1 tojáshoz kb. 1 borospohár gríz és egy kevés só szükséges. A tojásfehérjét egy mély tányérban villával felverjük, belevegyítjük a tojássárgáját, kevés sót és vékony sugárban öntve hozzákavarjuk a grízt, annyit hogy ne legyen túl kemény. A keverést nem szabad abbahagyni, különben kemény lesz a galuska, azonnal a fövő levesbe szaggatjuk. Készre főzzük, megszórjuk a petrezselyemzölddel, tálaláskor tejfölet adunk hozzá.
7 megjegyzés:
ez szuperül hangzik. vajon miért párosítják aáátalában az emberek (no meg én is) a grízgaluskát a húsleveshez?
ott a jó példa, hogy ama párosítás kizárólagossága mennyire helytelen.
Nagyon finom, miután főztem már paradicsomlevesben is, azóta kipróbálom ...és nagyon szeretjük!
Nagyon finom lehet,jöhet is ebédre:-)
Ez igazán nekem való, nagyon szeretem a grízgaluskát is és a karfiol levest is! Guszta nagyon!
Nagyon guszta, tényleg ötletes grízgaluskával
Igen, nagyon ötletes szerintem is!
Ez nagyon jól néz ki, nem csak azért mert a kedvenc lábasomban pompázik! És szeretem, hogy muroknak írod a murkot és nem sárgarépának.
Megjegyzés küldése