2011. június 11., szombat

Sajtos csiga

  
Ezt a sós finomságot Gyöngyinél találtam, egyik sós kedvencem lett, én nem szórtam rá semmilyen magot, de így is nagyon finom. Köszönöm a receptet!
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg Rama margarin
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
2 kávéskanál só.

Töltelék:
15-20 dkg reszelt sajt (Trappista, vagy Ementáli, lehet egy része füstölt sajt is)
15 dkg sütővaj (Rama margarin)
Szezámmag, napraforgómag a szóráshoz.

Elkészítése:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal.(Késes robotgéppel pár perc az egész.) A tejfölbe keverjük a tojássárgákat, a sót, majd a lisztes keverékhez adjuk. Gyorsan összegyúrjuk, és két részre osszuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, és megkenjük sütővajjal, megszórjuk reszelt sajttal. Ezután szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Félbe vágjuk a rudakat, így 4 lesz belőle – ez 4 tepsire való adag. Folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük, legalább 2 órára pihenni, majd fél órára a fagyasztóba, hogy jó kemény legyen, lehessen vékonyan (fél cm) szeletelni. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, és előmelegített sütőben, 200 C fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük.
Lehet variálni: ha nem csak sajtosat akarunk, akkor szeletelés után forgassuk szezámmagba,
vagy napraforgó magba, és így süssük ki.

Lehet előre is dolgozni: a feltekert, becsomagolt tészta remekül fagyasztható, váratlan vendégek esetén kiváló megoldás, kb. fél óra alatt szobahőmérsékleten felenged annyira, hogy még kemény, de lehet szeletelni, és sütő-tepsire téve máris sütni.

http://jonnyka.blogspot.com/2010/07/sajtos-csiga-sorkorcsolya.html

5 megjegyzés:

4Gyerek írta...

megyek váratlan vendégnek.

Vicuska írta...

Finom kis ropogtatni való!

Éva írta...

Nagyon guszta ezt a süteményt már sütöttem valóban nagyon finom!

Adél írta...

Ez nálunk is nagy kedvenc.

Adél írta...

Jutka,küldtem egy emailt.