Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 0,5 dl tej, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 egész tojás, 1 tojássárga, 1 csomag vanília cukor, 2 evőkanál méz.
A töltelékhez: barackíz, 20 dkg dió, 15 dkg cukor
Elkészítése:
A lisztet elmorzsáljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, a hideg mézzel, az egész tojással és a tojássárgával. Hozzáadjuk a tejben feloldott szódabikarbónát, a vaníliacukrot, jól összegyúrjuk és egy órát pihentetjük.
A tészta kétharmadát fél cm. vastagra nyújtjuk, kikent, kilisztezett tepsibe tesszük, vékonyan megkenjük barackízzel, a maradék tojásfehérjét kemény habbá verjük, belevegyítjük a cukorral összevegyített darált diót, majd rákenjük a tésztára. A félretett tésztából ceruza vastagságú rúdakat sodrunk és a diós töltelék tetejét lerácsozzuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon aranyszínűre sütjük, majd kihűtjük és kockára vágva fogyasztjuk.
Megjegyzés: tortaformában is süthetjük, ez esetben fél adagot készítünk.
8 megjegyzés:
baracklekvár, dió....ez fenséges lehet.
Ide vele gyorsan!!!
Ez csodás,nagyi sütött ilyet csak tepsiben,nagyon finom volt.
Én is kérek szépen
Nagyon guszta ! Szeretem ezeket a könnyen elkészíthető ízletes lekvár-dió variációkat!
Nagyon finom, én is a nagymamámtól tanultam!
Nagyon guszta!!!!!!
Ez a süti kedvenc:))
Megjegyzés küldése