2011. június 7., kedd

Vörösboros grillezett bélszín


Hozzávalók:
bélszín, bacon, só, bors, olaj, vörösbor, fokhagyma.

A húst kb. 1,5 ujjnyi vastagságúra szeleteljük. A páchoz az olajat, a vörösbort, a fűszereket és a megpucolt, egy kicsit megtört gerezd fokhagymákat összekeverjük és ráöntjük a húsra, úgy hogy teljesen ellepje. Időnként átmozgatjuk őket, hogy a pác mindenhol át tudja járni a húsokat. Mi ezt fél napig pácoltuk, de ha van ideje az embernek érdemes egy napig a pácban hagyni. A beízesített húsokat baconbe tekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.

9 megjegyzés:

Alíz írta...

Ez nem csak jól néz ki, de meg is fogom csinálni! Épp van egy fél bélszínem a fagyasztóbanez és van bacon is, Antóval kettőnknek ez épp elég lesz. :)

4Gyerek írta...

Bélszínt anyósom annyira elcsépelte egy időben, hogy én teljesen leszálltam róla. de így bacongyűrűbe igenis számomra is vonzó.

Éva írta...

Nem mindennapi étel, nagyon guszta!
Talán egyszer kipróbálom.

María írta...

Hú de jól néz ki, és biztosan nagyon finom is!!

Lívia írta...

Hú ez jól néz ki, nagyon guszta,és finom is biztos. Mi is szeretjük a bélszínt, majd ezt is kipróbálom.

Fondantina írta...

Szia,
Én Kolozsváron vagyok egyetemista, Kommunikáció és PR szakon és a szakdolgozatom témája a A gasztroblogok és a vendéglátóipari PR kapcsolatának elemzése. Ennek az elkészítéséhez szeretném kérni a segítséged. Egy online kérdőívet kellene kitölteni (10 kérdés). Ezekre lenne jó, ha minél részletesebben válaszolnál. A kérdőív ezen a címen érhető el: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/457802771/1/
Előre is köszönöm a segítséget.

Bianka írta...

Juj nagyon finom és vendégvárásra is csodás

Ottis írta...

Guszta, én is készítettem hasonlót és nagyon szerettük.

Éva írta...

Jutka nézzél be hozzám meghívlak egy játékra!

Zakuszka

  Hozzávalók: 3 kg padlizsán, 3 kg paprika, 3 kg paradicsompaprika, 1 kg hagyma, 50 dkg sárgarépa, 1 liter paradicsomlé, 50 dkg fejtett bab,...