2011. június 24., péntek

Murkos rebarbaralekvár



Hozzávalók:
1 kg megtisztított és feldarabolt rebarbara, 3 db meghámozott és lereszelt murok (sárgarépa), 1 felhasított vanília rúd, 3 evőkanál citromlé, 80 dkg cukor


A rebarbarát meghámozzuk megmossuk, és feldaraboljuk. A murkot lereszeljük. Az üvegeket alaposan kimossuk, és hagyjuk lecsepegni. A megtisztított és feldarabolt rebarbarát, a murkot és a vaníliát egy nagyobb fazékba tesszük, hozzá öntünk egy kis vizet és feltesszük főni. Forrás után még kb. 5-6 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot majd ismét felforraljuk. Időnként kevergetve még kb. 45 percig főzzük. Amikor már elég sűrűnek érezzük a lekvárt, takarékra tesszük, majd forrón üvegekbe töltjük.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Azt nem mondom hogy kipróbálnám, de azt igen hogy szívesen megkóstolnám!

Bianka írta...

Én is megkótolnám

judit60 írta...

Tetszik az ötlet.Nézz be hozzám kérlek.