2011. július 25., hétfő

Csirkés-karfiolos-brokkolis rakottas

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé, 1 kisebb fej brokkoli, 1 kisebb fej karfiol, só, őrölt bors, 4 gerezd
fokhagyma, 3,5 dl tejföl, olaj, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A csirkemellet lapjával félbevágjuk, befűszerezzük sóval, borssal zúzott fokhagymával, majd
forró olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük, hagyjuk kihűlni.

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, majd külön-külön zöldséglevesben vagy leveskockával ízesített vízben roppanósra főzzük és kihűtjük.

A karfiolt olajozott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe rakjuk, majd megszórjuk a vékony
csíkokra metélt csirkemellel , erre rárakjuk a brokkolit és végül meglocsoljuk a sóval simára
kevert tejföllel.

Sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük, majd forrón tálaljuk.

9 megjegyzés:

Petra írta...

Szeretem az ilyen rakott ételeket. Guszta :)

Okki írta...

Nagyon guszta! :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Minden összetevőjét szeretem, úgy hogy biztos nagyon fincsi lehet!!!

Éva írta...

Nagyon guszta, igen finom lehet!

Ottis írta...

Biztosan nagyon finom!

Bianka írta...

Nagyon finom, bár a brokkolit kihagynám :)))

Aleda írta...

Ez nagyon finom lehet.Gyakran készítek én is ilyen zöldségekből rakottas ételeket.

m.k. írta...

nagyon tetszik

Hoffmann Erika írta...

Gusztusos!

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...