3 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál olaj, ½ csomag
sütőpor, pici só.
A tojássárgát a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, sütőport és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy kisebb tepsit vagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Krém:
2 dl tej, 1 csomag csokoládé ízű pudingpor, 10 dkg étcsokoládé, 25 dkg margarin, 20-25 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, rumaroma, 3 dl tejszín, meggy befőtt, tortabevonó csokoládé
A tejet a pudingporral simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A tűzről levéve, belekavarjuk a csokoládét, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára kavarjuk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt csokoládés-pudingot. Ízlés szerint rumaromával ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez kavarjuk.
A kihűlt piskótát egy tálcára helyezzük, majd rákenjük a fele mennyiségű krémet. Tetejét kirakjuk a meggyszemekkel, majd rákanalazzuk a maradék krémet. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, pár órára hideg helyre tesszük.
Amikor a krém már teljesen megdermedt csokoládéval bevonjuk. A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, majd a krém tetejére csorgatjuk, egyenletesen elkenjük a süteményen és amikor megdermedt szeleteljük.
sütőpor, pici só.
A tojássárgát a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, sütőport és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy kisebb tepsit vagy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Krém:
2 dl tej, 1 csomag csokoládé ízű pudingpor, 10 dkg étcsokoládé, 25 dkg margarin, 20-25 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, rumaroma, 3 dl tejszín, meggy befőtt, tortabevonó csokoládé
A tejet a pudingporral simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A tűzről levéve, belekavarjuk a csokoládét, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára kavarjuk, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt csokoládés-pudingot. Ízlés szerint rumaromával ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez kavarjuk.
A kihűlt piskótát egy tálcára helyezzük, majd rákenjük a fele mennyiségű krémet. Tetejét kirakjuk a meggyszemekkel, majd rákanalazzuk a maradék krémet. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, pár órára hideg helyre tesszük.
Amikor a krém már teljesen megdermedt csokoládéval bevonjuk. A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, majd a krém tetejére csorgatjuk, egyenletesen elkenjük a süteményen és amikor megdermedt szeleteljük.
8 megjegyzés:
Nagyon megkívántam, jól jönne egy icike-picike szelet :)
Feljegyezve a "muszáj kipróbálni" listámra :P
Finooom
Rendkívül gusztára sikeredett! Összefut a nyál a számban! Megyek és megnézem van-e itthon valami csoki... :D
Nagyon finom lett, igaz nem tudtam szépen szeletelni ebben a nagy melegben..de annál hamarabb elfogyott :)
Nagyon guszta lett!
Csoki-meggy kombináció nagyon finom,kár,hogy elfogyott már:)
Nagyon régen sütöttem lúdlábat, pedig jó kis sütemény (van már 20 éve is, bár abban az időben kicsit sűrűbben fordult elő az asztalunkon :D)
Legszívesebben beleharapnék ebbe a szeletbe..
Megjegyzés küldése