Hozzávalók:
4 kisebb padlizsán, olaj, só, őrölt bors, 1 közepes fej hagyma, 50 dkg darált hús, 1 db. sárgarépa, 3 db. érett paradicsom vagy 4 dl. paradicsomlé, bazsalikom, oregánó, fokhagyma,
reszelt sajt.
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejüket kikanalazzuk, majd kissé
megsózzuk. Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, a hámozott paradicsomot vagy paradicsomlét, a lereszelt sárgarépát, sózzuk, borsozzuk megszórjuk bazsalikommal és oregánóval. A padlizsánhúst kockára vágjuk és a raguhoz adjuk kb. 30 perc alatt készre főzzük.
4 kisebb padlizsán, olaj, só, őrölt bors, 1 közepes fej hagyma, 50 dkg darált hús, 1 db. sárgarépa, 3 db. érett paradicsom vagy 4 dl. paradicsomlé, bazsalikom, oregánó, fokhagyma,
reszelt sajt.
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejüket kikanalazzuk, majd kissé
megsózzuk. Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, a hámozott paradicsomot vagy paradicsomlét, a lereszelt sárgarépát, sózzuk, borsozzuk megszórjuk bazsalikommal és oregánóval. A padlizsánhúst kockára vágjuk és a raguhoz adjuk kb. 30 perc alatt készre főzzük.
A sütőt előmelegítjük, a fél padlizsánokat megtöltjük a darált húsos keverékkel, kb. 50 perc alatt készre sütjük, az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük sütőbe amíg a sajt szépen megpirul.
8 megjegyzés:
Nagyon finom lehet! :)
Szerintem is ,nagyon finom lehet.El fogom készíteni,mert eddig csak cukkinit szoktam így tölteni,az is nagyon fincsi.
Tökkel szoktam hasonlót készíteni. Padlizsánnal különösen finom lehet. :)
Nagyon guszta, finom lehet!:)
Nagyon szeretném
Nagyon guszta!!Én még csak a cukkinis változatot csináltam, az a kedvencünk, szerintem ez is biztos finom! Ki fogom próbálni, köszi a receptet!
Nagyon finomat készítettél, még sosem készítettem töltött padliszánt, de nagyon tetszik a recepted.
Ez nagyon jól néz ki! Biztosan csudafinom!
Megjegyzés küldése