2011. augusztus 26., péntek

Zsemlegombóc

Hozzávalók:
4 darab zsemlét kockákra vágunk, 3 evőkanál olajon 1 kis fej megtisztított finomra vágott vöröshagymát üvegesre sütünk. A zsemlét hozzáadjuk és megpirítjuk. 3 tojást, 3 kanál vízzel felverünk, kissé megsózzuk, elkeverjük annyi liszttel, hogy galuska keménységű tészta legyen, beleforgatjuk a pirított zsemlekockákat és az apróra vágott petrezselyemzöldet, bedagasztjuk. 30 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálva belőle, sós vízben 5-10 percig főzzük. Tálalás előtt vágjunk ketté egy gombócot és kóstoljuk meg, hogy átfőtt-e. Vadas húshoz illik a legjobban.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Végül is bármilyen szószos hússal finom! Én a knédlit jobban szeretem a vadashoz, de a zsemlegombóc is jó párosítás!

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...