Hozzávalók: 1 kg marhahús, 30 dkg pucolt, karikára vágott sárgarépa, 1-2 paszternák vagy petrezselyemgyökér, 2 fej hagyma, mind karikára vágva, 3 db babérlevél, 5-10 szem bors, só, paradicsomlé, mustár, tejföl, 1 evőkanál liszt, cukor. A húst felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk, kissé olajon megfuttatjuk, rárakjuk a hússzeleteket, a sárgarépát, babérlevelet, paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk és odatesszük főni. Mikor megfőtt a húst és a babérlevelet kiszedjük a fazékból és a zöldségeket botmixerrel pürésítjük, ha nincs botmixer, akkor egy szűrőn átpasszírozzuk.
1 kiskanál cukrot megpirítunk, és feltöltjük a húslével, majd ráöntjük a húsra a zöldségpürével együtt. 1 evőkanál mustárt, 1 dl. tejfölt, 2 kanál lisztet kikavarunk és besűrítjük a húst. Zsemlegombóccal tálaljuk.
1 kiskanál cukrot megpirítunk, és feltöltjük a húslével, majd ráöntjük a húsra a zöldségpürével együtt. 1 evőkanál mustárt, 1 dl. tejfölt, 2 kanál lisztet kikavarunk és besűrítjük a húst. Zsemlegombóccal tálaljuk.
6 megjegyzés:
Imádom. Nagyon guszta. De majd csak akkor készítek, ha nem lesz ilyen hőség.:)))
Nagyon guszta, vendégségbe már ettem ami nagyon ízlett, de még nem készítettem el sajnos! Ez nagy hiba!:)
Hát... a kapros pulykalevessel kezdeném, aztán jöhetne ez a fantasztikus vadas marhahús zsemlegombóccal. Imádnám:)!
Nagyon-nagyon jól néz ki. Örök kedvenc. A paradicsomlé újdonság számomra, de biztosan finom ízt ad neki. Legözelebb én is így csinálom majd.
zsemlegonbóc )öreg hibaÖ még nem készült nálam. csak máshol ettem. de a vadas....nyami.
Ez a kedvenc ételem! Én egy picit másképp csinálom, ahogy a nagyitól, utána meg anyutól tanultam, de így is finom lehet!! Egy tányérral most jöhetne belőle! Szívesen megkóstolnám ezt a verziót is!!
Megjegyzés küldése