2011. október 28., péntek

Citromkrémes szelet



Hozzávalók: 55 dkg liszt, 10 dkg cukor, 16 dkg zsír, késhegynyi szódabikarbóna, 2 tojás, tej.
A tészta hozzávalót összegyúrjuk és 4 lapot sütünk.

Krém: 5 dl tej, 5 kanál liszt, ebből pépet főzünk és még forrón hozzákavarunk egy citrom levét, hagyjuk kihűlni.
25 dkg cukrot 25 dkg vajjal habosra kavarunk és a kihűlt péphez lassan hozzákavarjuk.

Egy tálcára rakjuk a tészta első lapját, megkenjük a krémmel és befedjük a következő lappal, erre baracklekvárt kenünk, majd a következő lap és a maradék krém.
Tetejét porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...