2011. október 6., csütörtök
Mákos guba
Hozzávalók:
6 nagyobb kifli, 1 liter tej, vaníliás cukor, 3 tojás, 15 dkg darált mák, 8 dkg cukor, 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A kifliket (az iskola kiflik tökéletesek) karikákra vágjuk és egy kivajazott jénai tál alját megrakjuk. A hideg tejbe belekeverjük a tojássárgákat, majd melegíteni kezdjük és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Ne hagyjuk felfőni! A mákot keverjük el a porcukorral. A kifliket locsoljuk meg a tejes keverékkel, és szórjuk meg mákkal. Így lerétegezzük a kiflit amíg el nem fogy. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon 25 percig sütjük. Vaníliasodóval tálaljuk.
Vanília sodó
1 csomag vaníliás pudingpor, 5 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 liter tej
A vaníliás pudingport 1 dl, hideg tejjel csomómentesre keverjük. Közben a maradék tejet, a cukorral és a vaníliás cukorral és a csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt a pudingporos tejet beleöntjük és kevergetve, újraforrásig a tűzön hagyjuk, majd időnként megkeverve, hűlni hagyjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Imádom, de valahogy nagyon ritkán kerül rá sor! Jó is, hogy eszembe juttattad, készítek is! :)))
Én is rá kell vegyem magam,hogy készítsek,mert régóta kívánom!!Nagyon guszta
Nagyon guszta és nagyon finom tud lenni!:))
Nagy kedvenc! :)
100 éve nem ettem, most megkívántam
Ez bármikor jöhet, naptól, órától függetlenül....Finom!
Megjegyzés küldése