2011. október 13., csütörtök

Bélszín Sztroganoff módra


Hozzávalók:
40-50 dkg bélszín, 1 fej hagyma, 1 kanál vaj vagy olíva olaj, 25 dkg gomba, só, cukor, 3-4 db csemege uborka, 2 kávéskanál enyhén csípős mustár, fekete bors, 2 dl tejszín.
Elkészítése:
A bélszínt ujjnyi csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, megszórjuk darált borssal, rálocsoljuk az olívaolajat, majd fóliával befedjük és betesszük a hűtőbe néhány órára vagy akár egy napra érlelődni.
Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, beleöntünk egy-két evőkanálnyi olívaolajat, majd beletesszük a csíkokra vágott bélszínt, nagy lángon állandóan kevergetve addig süssük, míg a hús pirulni kezd.
Kiszedjük a serpenyőből a rózsaszínűre sütött húst, ha szükséges beleteszünk még egy evőkanálnyi vajat, majd hozzáadjuk a finomra összevágott hagymát. Pároljuk még pár percig, aztán tegyük bele a felszeletelt gombát. Pároljuk addig, amíg a gomba sülni kezd.
Akkor tegyük hozzá a csíkokra felvágott csemegeuborkát, kanalazzuk rá a mustárt, keverjük jól össze, majd öntsük rá a tejszínt.

Kevéske darált borssal, sóval és összevágott petrezselyem zöldjével ízesítsük. Forraljunk rajta, és azonnal tálaljuk.
Köretnek petrezselymes burgonyát, burgonya pürét vagy párolt rizst készítsünk.

1 megjegyzés:

Petra írta...

Ilyet feltétlenül! Vittem is a recepted, köszi. :)))