Hozzávalók:
0,5 kg máj, 0,5 liter tej, 6 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj, bors, só
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk az erektől, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk a zúzott fokhagymával, ráöntjük a tejet és néhány órát a tejben áztatjuk.
Sütés előtt a tejet leöntjük a májról, a szeleteket leitatjuk, kissé megborsozzuk. Serpenyőben fél ujjnyi vajat forrósítunk és a májat pirosra sütjük benne. Tanácsos először fedő alatt sütni, nehogy kifröcsköljön. A kisült májat tálra szedjük, a vajat amiben sült megsózzuk és rálocsoljuk a májra. Nem szabad a májat előre megsózni, mert megkeményedik. Burgonyakörettel, salátával tálaljuk.
4 megjegyzés:
Nagyon imádom a májat, nekem való étel. Nagyon guszta lett.
Mindig olyan finomakat készítesz, szívesen odaültem volna mellé is. :)
Petra, te is ugyanolyan finomakat készítesz..mindig a másé a jobb :)
Nagyon finom
Megjegyzés küldése