2011. október 30., vasárnap

Mustáros-hagymás tarja


Hozzávalók:
6 szelet tarja(nyakkaraj), mustár, flekken fűszerkeverék, bors, olaj, 1-2 fejhagyma – újhagyma is lehet, 3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A tarja szeleteket megkenjük mustárral, befűszerezzük a flekken fűszerkeverékkel, borsozzuk és belehelyezzük egy edénybe. A hússzeletek közé hagyma- és fokhagyma szeleteket helyezünk és a végén annyi étolajat öntünk rá, amennyi ellepi. Lezárjuk az edényt és a hűtőben pihentetjük egy éjszakát. Másnap a bepácolt hússzeleteket a hagymákkal és az olajjal együtt a római tálba vagy egy tepsibe helyezzük, lefödjük és puhára sütjük (tűpróba), majd a födőt levesszük és kissé lepirítjuk. Krumplikörettel, savanyúsággal tálaljuk.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta ez a "fatányéros"!! Ez most jöhetne rögvest!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....