2011. október 13., csütörtök

Paradicsomlé


Hozzávalók:
paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 szál zeller(elhgyható), ízlés szerint cukor és só, késhegynyi szalicil.
A paradicsomokat jól megmossuk, feldaraboljuk, ha van paradicsomdarálónk ledaráljuk. A ledarált paradicsomot egy nagy fazékba odatesszük főni. Beletesszük a félbevágott paprikát és a zellerzöldet. Ízesítjük cukorral és sóval, 20-30 percet főzzük. A kész paradicsomlét felforrósított üvegekbe öntjük, minden üvegbe teszünk egy késhegynyi szalicilt és rácsavarjuk az üveget tetejét. Száraz dunsztba tesszük és hagyjuk kihűlni.

1 megjegyzés:

Teakert írta...

Nagyon helyesek azok az üvegek, pláne azon a kis nosztalgia terítőn.))

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...