2011. október 9., vasárnap

Sült borjúmáj


Hozzávalók:
0,5 kg máj, 0,5 liter tej, 6 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj, bors, só
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk az erektől, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk a zúzott fokhagymával, ráöntjük a tejet és néhány órát a tejben áztatjuk.
Sütés előtt a tejet leöntjük a májról, a szeleteket leitatjuk, kissé megborsozzuk. Serpenyőben fél ujjnyi vajat forrósítunk és a májat pirosra sütjük benne. Tanácsos először fedő alatt sütni, nehogy kifröcsköljön. A kisült májat tálra szedjük, a vajat amiben sült megsózzuk és rálocsoljuk a májra. Nem szabad a májat előre megsózni, mert megkeményedik. Burgonyakörettel, salátával tálaljuk.

4 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon imádom a májat, nekem való étel. Nagyon guszta lett.

Petra írta...

Mindig olyan finomakat készítesz, szívesen odaültem volna mellé is. :)

Jutka írta...

Petra, te is ugyanolyan finomakat készítesz..mindig a másé a jobb :)

Bianka írta...

Nagyon finom

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...